Repair Motherboard (Backlight IC) iPhone 6S

Ditulis pada : August 9, 2018
Repair motherboard iPhone 6s

Repair Motherboard (Backlight IC) iPhone 6S

Problem : iPhone Blackout

Harini brother ni datang kedai kami, mengadu masalah yang iPhone 6S beliau tidak hidup secara tiba-tiba. Beliau minta untuk kami cek sama ada masalah LCD ataupun komponen pada board yang ada masalah. Bila kami cek, rupanya ada masalah pada backlight IC. Jadi, kami cadangkan abang ni untuk repair backlight IC pada board supaya dapat digunakan seperti biasa.

Untuk pengetahuan anda semua, jika kerosakan pada board kami akan hantar ke makmal kami kerana di premis kami tiada alat ganti untuk membaiki segala kerosakan pada board anda. Beliau setuju untuk buat.

Selepas 3 hari, iPhone tersebut berjaya disiapkan oleh technician kami. Telefon tersebut kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

Terima kasih kerana percayakan service kami.

 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments