Motherboard Repair iPhone 7 Plus (Capasitor Short)

Ditulis pada : January 27, 2018

Motherboard Repair iPhone 7 Plus (Capasitor Short)

Problem : Water Damage

Harini abang ni datang kedai kami dan bagitahu yang iPhone 7 Plus beliau masuk air. Beliau ingatkan telefon tersebut water resistant dan beliau bawa masuk dalam air semasa latihan berenang. Kemudian, bila sampai dirumah beliau pelik sebab telefon tersebut tiada sebarang notifikasi yang masuk. Abang ni cuba hidupkan tapi tak boleh.

So, beliau terus datang kedai kami dan bagitahu masalah beliau. Langkah pertama yang kami lakukan adalah  membuat cleaning water damage. Tetapi, ia tidak berjaya kerana capasitor dah short. So, kami cadangkan untuk hantar ke lab untuk double check masalah telefon tersebut.

Dua hari kemudian, telefon tersebut kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa tetapi perlu ditukar bateri dan LCD dahulu. Oleh kerana LCD boleh digunakan lagi, beliau hanya ingin tukar bateri sahaja. Kami tukarkan bateri tersebut dan telefon boleh digunakan seperti biasa.

Kami juga memberi nasihat supaya berhati-hati selepas ini. Beliau juga sangat berpuas hati dengan harga dan servis yang kami berikan.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Everyday Open)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/60111193114 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments