LCD & Battery iPhone 6 Replacement

Ditulis pada : December 17, 2017
LCD & Battery iPhone 6

LCD & Battery iPhone 6 Replacement

Problem : LCD Short , Battery (0%)

Hari ni brother ni datang kedai kami dan bagitau yang iPhone 6 beliau bermasalah. Dia tak tahu masalah apa. Dia minta kami untuk cek fon tersebut. Bila kami cek, masalah pada LCD dan bateri.

Brother ni cerita yang sebelum ni iPhone tu pernah masuk air, tetapi dia tak buat cleaning water damage dan terus tukar LCD. Ia menyebabkan short pada board. So, dia datang kedai kami dan kami beritahu yang brother ni perlu tukar LCD baru. Brother ni bersetuju.

Masalah kedua ialah bateri iPhone 6 beliau dah kong. Bermakna dah tak bernyawa. Sebab tu fon tu tak boleh ON. So, brother ni kena juga tukar bateri kepada yang baru.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah iPhone 6 tersebut. Brother ni sangat gembira dan berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Monday Closed)

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments