LCD & Battery iPhone 6 Plus Replacement

Ditulis pada : December 17, 2017
LCD & Battery iPhone 6 Plus

LCD & Battery iPhone 6 Plus Replacement

Problem : No Display

Harini abang ni datang kedai kami dan bagitahu yang iPhone 6 Plus beliau tak boleh ON. Dia kata bangun dari tidur je tengok fon terus takde display. Dia minta kami untuk cek iPhone 6 Plus tersebut. Bila kami cek, rupanya problem pada LCD dan bateri.

Kemungkinan iPhone tersebut pernah terjatuh tanpa sedar tapi jangka masa yang diambil untuk damage panjang. Sebab tu sekarang baru jadi macam tu.  So, abang ni terpaksa tukar LD lama kepada yang baru.

Masalah seterusnya ialah bateri iPhone 6 tersebut kong. Maknanya dah tak boleh guna sebab 0%. So, abang ni terpaksa tukar bateri juga kalau nak iPhone 6 Plus beliau kembali seperti normal.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah abang ni. Abang ni sangat berpuas hati dengan apa yang kami beri.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Monday Closed)

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments