iPhone 11 Pro Max Battery Replacement.

Ditulis pada : October 21, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery kembong/ fast drain.

Solution: Tukar battery.

Battery kembong, fast drain? Battery cepat panas dan cepat drop. Kekadang phone jadi tiba-tiba restart hidup mati hidup mati.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang mengahdapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone battery cepat habis. Pada mulanya, battery cepat habis bila kelama lamaan perasan yang ada nampak sedikit kembong seperti kelihatan lcd ada ternaik sedikit. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain seperti board.

Setelaah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Pengguna battery bergantung juga pada cara penggunaan masing masing. Overcas, cas sambil main game/phone juga boleh mengakibatkan battery cepat habis dan kembong. So, beliau bersetuju untuk tukar battery yang baru.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments