iPhone 11 Lcd & Battery Replacement.

Ditulis pada : August 17, 2022

Battery lcd replacement.

Problem: Battery kembong, lcd terangkat blank.

Solution: Replace battery n lcd baru.

Battery kembong? Effect pada lcd terangkat. Jatuh, screen tiba tiba jadi blank tkde display tapi ada bunyi masuk, notification.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone jatuh dah lcd tkde display tetapi bila call or mesej ada masuk n bunyi tpi display gelap. Screen pon ada crack dan tkde display. Pada masa yang sama lcd ada terangkat sedikit tak rapat. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia dapat gunakan seperti biasa dan normal. Pada mulanya lcd problem, bila check battery ada kembong. Bila nk pasang lcd tu tkut ia tkboleh nak pasang sbb battery kembong.

Kami suggest untuk tukar lcd dan juga battery supaya boleh dipakai seperti biasa dan beliau bersetuju.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments