Oppo F9 Lcd & Battery Replacement.

Ditulis pada : May 27, 2022

Lcd battery replacement.

Problem: Screen crack line.

Solution: Replace lcd baru.

Screen crack? Lcd display blank. Phone jatuh, Bila perasan screen dah crack. Screen boleh touch cuma pada display lcd ada sebarang line dan black dot. Ada sesetengah model boleh tukar glass tetapi phone mesti boleh touch lagi.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone jatuh crack dan display problem. Ada bengkok. Screen crack bila perasan half part takboleh touch dan sebahagian boleh touch. Beliau meminta untuk kami check jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia masih boleh digunakan lagi seperti biasa dan normal. Beliau bersetuju untuk replace lcd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments