iPad Mini 1 Battery Replacement.

Ditulis pada : April 28, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery fast drain.

Solution: Replace battery.

Battery rosak? Fast drain. Cepat sahaja habis bila tengah buat kerja. Kekadang bila tengah buat sesuatu kerja tiba tiba ia termati sendir. Bila hidupkan, tiba tiba battery drop lemah walhal baru sahaja cas.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor yang menghadapi masalah terhadap ipad beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang ipad beliau battery cepat habis. Bila tengah buat kerja tiba tiba ia battery fast drain low. Tup tup termati tiba-tiba. Bila hidupkan, battery terus drop lemah. Ada masa tak sampai 1-2jam pakai terus drop lemah. Kebiasaanya 1hari dapat bertahan. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan semula dan normal. Ini sebab battery sudah rosak dari sebab overcharger menyebabkan cepat habis. Beliau bersetuju untuk tukar battery.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments