Macbook Air Battery & iPad Lcd Replacement.

Ditulis pada : March 15, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery service and lcd crack(line).

Solution: Tukar battery and lcd replacement.

Macbook/laptop problem? Battery macbook cepat habis. Kekadang bila cas tak masuk. Kekadang termati sendiri. Battery ada keluar service.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap macbook. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook battery cas tak masuk. Pada setting menunjukkan yang battery sudah keluar service. Kekadang nak cas tu dia tak cas padahal cas masuk. Mengenai ipad, screen tkde crack tpi lcd pada display ada line berdouble colour. Beliau meminta untuk check jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan yang macbook tu untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa,normal. Ini sebab battery dah problem. Mengenai ipad, kami suggest untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh dipakai seperti baru dan dipakai normal. Beliau bersetuju untuk tukar battery dan lcd ipad.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments