iPad Air 1 Repair Board & Battery Replacement.

Ditulis pada : November 6, 2021

Repair board and battery.

Problem: iPad tak hidup.

Solution: Repair board & replace battery.

iPad problem? Takboleh hidup. Try cas pon sama tak hidup. Boleh jadi battery problem atau board issue. Bila ipad dibiarkan lama, ia boleh issue rosak board da juga battery.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah kerosakan pada phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberiahu yang ipad beliau takboleh hidup. Bila beliau cuba nak cas tetapi still sama takhidup. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangan untuk cas selama 1 hari untuk kenal pasti masalah. Bila kami periksa sekali lagi, kami cadangkan untuk repair board dan juga tukar battery. Bila ipad dibiar lama tidak on, ia bole jadi board rosak. Beliau bersetuju untuk repair board.

Customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments