iPhone 6s Battery Replacement.

Ditulis pada : September 25, 2021

Battery replacement.

Battery cepat habis? Baru je cas, battery “low”. Kekadang main tak sampai 30-40minit battery habis. Tiba-tiba phone mati, bila dihidupkan battery terus low drop terus.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau bermasalah battery cepat habis. Beliau mengatakan yang battery phone beliau cepat sangat habis. Bila buat kerja sekejap sahaja, battery lemah. Beliau meminta kami untuk periksa terlebih dahulu jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami sarankan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti normal. Ini sebab battery beliau sudah lama tak ditukar dan out “service”. Beliau bersetuju untuk tukar battery.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments