iPhone 6 Plus Lcd Replacement.

Ditulis pada : August 4, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery “out service” (fast drain).

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Battery cepat habis. Baru sahaja cas, setengah jam kemudian dah low. Baru nak buat kerja/time kerja battery dah low. Buntu juga battery cepat habis.

Hai. Harini kami nak share salah sorang customer kami yang menghadapi masalah pada phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau cepat sangat battery habis. Baru sahaja cas, battery dah lemah. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami sarankan untuk tukar battery yang baru disebabkan tahap battery health beliau “out service”. Ia menyebabkan battery beliau cepat habis. Kekadang bila dah terlampau “over charge”. Beliau bersetuju untuk tukar battery.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments