iPad Air Touchscreen Replacement.

Ditulis pada : May 28, 2021

Touchscreen replacement.

Problem: Ghost touch (lain yang ditekan, lain yang kelua.)

Solution: Tukar touchscreen yang baru.

Pernah tak kena bila screen phone anda bila tekan yang ini tapi keluar yang lain yang keluar. Bila ditekan tekan lagi dia macam lari ke tempat lain seakan seperti “ghost touch”

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang ipad beliau bermasalah. Beliau mengatakan yang ipad beliau ni selalu tertekan sendiri. Contoh macam bila nak bukak chat, ia akan keluar tertekan yang lain seakan ia tertekan sendiri. Beliau meminta kami untuk periksa sama ada jikalau ada masalah lain.

Setelah kami check dan cuba update iOS yang terkini/format, still tertekan sendiri. Kami cadangkan untuk tukar touchscreen beliau kepada yang baru untuk ia seperti biasa. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments