iPhone 6s Battery Replacement & Update iOS.

Ditulis pada : May 23, 2021

Battery replacement & update iOS.

Problem: Tak boleh hidup/ hidup mati.

Solution: Tukar bateri & update iOS.

Phone takboleh hidup? Cuba on kan tapi still takde keluar display. Kekadang isu seperti begini antara battery atau board yang problem.

Mengenai harini seperti yang dikait diatas, salah sorang customer kami datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau bermasalah. Beliau memberitahu yang phone beliau ni takboleh hidup dan kekadang mati hidup. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada sebarang masalah.

Setelah kami periksa, kami tukar bateri untuk test sama ada ia jadi balik atau tidak, hidup atau pon tidak. Bila kami tukar bateri, ia hidup dan kami update iOS iphone beliau melalui itunes. Dan ia hidup seperti biasa.

Customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments