Repair Board and Lcd Replacement iPad Mini 4.

Ditulis pada : May 8, 2021

Repair board and lcd replacement.

Problem: Lcd takboleh hidup/touch/board rosak (check board).

Solution: Repair board and tukar lcd baru.

iPad rosak? Lcd takboleh touch tapi takde kesan retak? Kemungkinan boleh jadi juga retak dalam atau rosak dalam.

Hai. Harini kami nak share mengenai masalah salah sorang customer kami. Harini beliau datang ke kedai kami memberitahu yang ipad beliau tak hidup. Beliau mengatakan yang lcd ipad beliau ni takboleh touch. Beliau memberitahu kami yang ipad tersebut sudah setahun rosak. Beliau meminta kami untuk periksa sama ada boleh dibetulkan atau tidak.

Kami beritahu yang kami perlu cas 1 hari untuk cuba hidupkan. Kemungkinan juga boleh jadi motherboard yang rosak. Kami cadangkan tukar lcd dan repair board. Mengambil masa dalam 2 ke 3 hari. Beliau bersetuju.

Lcd tercabut body bengkok.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya berhati-hati. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments