Oppo A31 LCD Replacement.

Ditulis pada : April 20, 2021

Lcd replacement Oppo A31.

Problem: Lcd crack/retak.

Solution: Tukar yang baru.

Hai. Pernah tak bila phone anda retak/crack? Sesetengah orang akan biarkan sahaja dan sesetengah orang juga cepat cepat tukar sebab ada kalanya bahaya sebab bila lcd atau screen/glass crack retak, ia mudah kaca masuk pada jari.

Nak dijadikan cerita, harini ada customer kami datang ke kedai kami mengadu pada kami yang phone beliau screen retak/crack. Beliau meminta kami untuk menukar lcd yang baru.

Sebelum tu, kami akan check terlebih dahulu untuk periksa sama ada ada kerosakan pada bahagian yang lain. Setelah periksa, semuanya okay lagi hanya screen yang crack/retak teruk. Jadi, kami sudi untuk tolong customer kami untuk tukar kcd yang baru.

Lcd replacement.

Kami juga memberi sedikit tips untuk menjaga LCD. Antaranya ialah :-

 • Jangan menggunakan telefon pintar anda terlalu lama dan menyebabkan ianya panas. 
  – Contohnya : Menggunakan telefon pintar 3-4 jam tanpa henti. Hal ini untuk mengelakkan LCD anda mudah panas dan terbakar.
 • Elakkan daripada berlakunya perkara yang tidak diingini. 
  – Anda perlu mengelakkan telefon pintar anda daripada terjatuh, tercampak atau sebagainya bagi melindungi LCD tersebut.
 • Tekanan
  – Elakkan memberi tekanan kepada LCD telefon pintar anda sama ada sengaja atau tidak. Contohnya, terduduk dan memakai hard case pada telefon pintar anda.
 • Kain Lembut 
  – Anda digalakkan supaya membersihkan kaca hadapan LCD dengan menggunakan kain yang lembut supaya tiada kesan calar yang berlaku. Seeloknya menggunakan tisu basah.

Customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya berhati-hati. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments