Motherboard Repair Xiaomi Redmi 5A Prime (Short Charging)

Ditulis pada : March 22, 2019

Motherboard Repair Xiaomi Redmi 5A Prime (Short Charging)

** Tukar Bateri & Plugin Xiaomi Redmi 5A Prime

Problem : Water Damaged (Problem Detected : Board/Battery/Plugin)

Harini Abang ni datang kedai kami dan bagitahu yang Xiaomi Redmi 5A Prime beliau terjatuh ke dalam air. Abang ni cuba hidupkan tapi tak boleh. Beliau juga cuba cas phone tersebut tetapi masih tidak boleh hidup.

So, beliau terus datang kedai kami dan bagitahu masalah beliau. Langkah pertama yang kami lakukan adalah  membuat cleaning water damage. Tetapi, ia tidak berjaya kerana motherboard short charging. So, kami cadangkan untuk hantar ke lab untuk double check masalah telefon tersebut.

Dua hari kemudian, telefon tersebut kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa tetapi kami dapati bateri & Plugin (charging port) sudah rosak dan tidak boleh digunakan lagi. Beliau pun bersetuju untuk menukarkan parts tersebut.

Kami juga memberi nasihat supaya berhati-hati selepas ini. Beliau juga sangat berpuas hati dengan harga dan servis yang kami berikan.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments