Motherboard Repair iPhone 6S (Display IC)

Ditulis pada : March 22, 2019

Motherboard Repair iPhone 6S (Display IC)

Problem : Water Damaged

Harini abang ni datang kedai kami dan bagitahu yang iPhone 6S beliau terjatuh ke dalam air. Kemudian, Abang ni cuba hidupkan tapi tak boleh.

So, beliau terus datang kedai kami dan bagitahu masalah beliau. Langkah pertama yang kami lakukan adalah  membuat cleaning water damaged. Setelah selesai proses cleaning, kami dapati DISPLAY IC sudah rosak kerana kami sudah tukar Lcd yang baru tetapi masih tiada gambar. So, kami cadangkan untuk hantar ke lab untuk repair board tersebut.

Dua hari kemudian, telefon tersebut kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa. Oleh kerana LCD boleh digunakan lagi, beliau tidak perlu menukar Lcd yang baru dan telefon boleh digunakan seperti biasa.

Kami juga memberi nasihat supaya berhati-hati selepas ini. Beliau juga sangat berpuas hati dengan harga dan servis yang kami berikan.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments