Outer Glass & Battery iPhone 6 Replacement

Ditulis pada : April 18, 2018
Glass & Battery iPhone 6 Replacement

Outer Glass & Battery iPhone 6 Replacement

Problem : Glass Crack & Battery Drain

Harini abang ni datang kedai kami dan bagitahu yang glass iPhone 6 beliau crack. Bila kami tanya macam mana boleh jadi macam tu? Terjatuh jawabnya. Bila kami cek, Alhamdulillah ianya tiada memberi kesan pada LCD. Hanya perlu membuat service outer glass yang pecah sahaja. Beliau pun bersetuju untuk membuat service outer glass, kami tukarkan glass lama kepada yang baru. Selepas selesai, iPhone beliau kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa.

Abang ni juga memberitahu bahawa bateri iPhone beliau terlalu cepat habis, cas 100% main sekejap bateri dah drop sebanyak 20%. Bila kami cek, bateri beliau memang perlu di ganti dengan bateri yang baru kerana bateri beliau telah kehilangan banyak jangka hayat (percentage life drop). Membuatkan bateri beliau menjadi tidak normal.

Setelah tukar glass & bateri yang baru, abang ni terus tanya tempered glass yang paling bagus apa? Kami jawab X-One kalau jatuh tidak akan menjejaskan LCD langsung. Abang ni terus nak pasang.

Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

Terima kasih kerana percayakan service kami.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Everyday Open)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/60111193114

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments