Battery iPhone 6 Replacement

Ditulis pada : December 31, 2017
Battery iPhone 6

Battery iPhone 6 Replacement

Problem : Battery drain fast

Harini abang ni datang kedai kami dan bagitahu yang bateri iPhone 6 beliau cepat sangat habis. Baru guna sekejap dah tinggal 80%. Beliau hairan sebab sebelum ni takde pula macam tu. Bila kami cek, bateri drain. Kami juga tanya selalu charge guna cable original ataupun local? Local, jawabnya. Itulah salah satu punca yang menyebabkan bateri drain.

Kami cadangkan abang ni untuk tukar bateri baru supaya beliau dapat menggunakan iPhone 6 tersebut seperti biasa semula. Beliau bersetuju. Kami sudah menukarkan bateri tersebut dan bateri kembali normal.

Meh saya nak kongsi punca-punca terjadinya bateri drain :-

  • Menggunakan cable yang original semasa charge
  • Charge telefon anda terlalu lama
  • Main telefon semasa charge

Abang ni juga ambil peluang yang ada ni untuk update iOS supaya telefon beliau tidak akan ada masalah yang tidak diingini.
Alhamdulillah, beliau sangat berpuas hati dengan harga dan servis yang kami berikan.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Monday Closed)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/60111193114 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments