LCD iPhone 6 Replacement

Ditulis pada : November 22, 2017
LCD iPhone 6

LCD iPhone 6 Replacement

Problem : LCD blue dan bergaris

Akak ni datang kedai pada mulanya ingin membuat claim battery dengan kami, bila kami tanya kenapa dengan battery yang lama. Then beliau bagitahu yang battery cepat habis even takguna pun battery akan drain juga. Dan kami cek battery life (%) still normal 98% so for what nak claim if battery tak ada masalah langsung. So kami ajar beliau cara untuk menjimatkan battery.

LCD iPhone 6 akak ni dan menjadi biru bergaris, kesan hentakkan yang kuat pada LCD. Bila tanya, iPhone akak ada jatuh ke? Then kawan dia yang tolong jawab. Akak ni orangnya ganas sikit, so iPhone memang banyak kali jatuhlah.

Selepas selesai tukarkan LCD baru, kami beri nasihat kepada akak ni kalau boleh elakkan iPhone jatuh. Yelha sekarang memang kesan hentakkan cuma rosak LCD sahaja. Tetapi manalah tahu, kesan yang akan datang boleh menyebabkan akak ni terpaksa membeli smartphone baru. Sayangilah iPhone anda, sebelum anda perlu mengeluarkan wang tunai untuk membaik pulih iPhone ataupun smartphone anda.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Monday Closed)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/60111193114

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments