iPhone 6s Plus Repair Board (ic charging) .

Ditulis pada : August 30, 2022

Repair board.

Problem: Takboleh cas.

Solution: Repair board.

Phone tak boleh cas? Try cas guna cable lain pon sama tak masuk, longgar. Bila pakai yang baru sekejap masuk, lepastu terus tak masuk cas.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone tak boleh nak cas. Beliau ada kata yang dah try cable yang baru pon still tak boleh nak cas. Mula-mula masuk, lama lama tak masuk dan terus tkboleh cas. Dah try bersihkan pada charging port pon sama tkde habuk and takboleh cas. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami check try dengan tukar battery dan charging port yang baru. Battery tkde masalah dan test charging yang baru pon sama. Masuk cas sekejap lepastu terus tak masuk.

Kami cadangkan untuk repair board iaitu board ic charging. Dah tukar charging port pon sama tak masuk, yang rosak adalah board ic charging tersebut. So, beliau bersetuju untuk repair board.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments