Samsung Note 5 Battery Replacement.

Ditulis pada : December 1, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery cepat habis (fast drain).

Solution: Tukar battery baru.

Pernah tak battery anda bermasalah seperti battery cepat habis. Bila cas penuh tapi main 40minit battery low. Kekadang bila tengah buat kerja, tiba tiba boleh termati sendiri. Bila hidupkan, terus battery drop lemah. Battery cepat habis.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau memberitahu yang battery cepat habis dan terlalu kerap sangat battery low. Bila cas penuh, buat kerja 40minit terus battery lemah. Kekadang termati sendiri. Bila nak on kan dia, battery terus lemah walaupon battery masih penuh lagi. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami suggestkan untuk tukar battery yang baru untuk ia boleh digunakan seperti biasa sebab battery yang lama sudah rosak overcharger terlalu kerap mengecas. Dan beliau bersetuju untuk tukar battery.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments