Macbook Air Repair Board & Keyboard Replacement

Ditulis pada : October 11, 2021

Repair board & keyboard replacement.

Macbook problem? Tiba-tiba takboleh nak on kan. Bila check, board issue. Boleh juga battery atau board issue. Kena troubleshoot terlebih dahulu untuk kenal pasti masalah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap macbook beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook beliau masuk air. Beliau cuba untuk hidup on kan tpi takboleh tiada respon. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada apa apa masalah.

Setelah kami periksa, dengan mengambil masa 1-2 hari untuk teoubleshot dan mendapati board macbook beliau rosak. Kami cadangkan untuk repair board supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Beliau juga meminta untuk tukarkan sekali dengan keyboard yang baru disebabkan ada yang tidak boleh tekan.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ini. Kami nasihati supaya menggunakan dengan teliti dan berhati-hati/baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati:

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments