Huawei Y9 Battery Replacement.

Ditulis pada : October 8, 2021

Battery replament.

Problem: Battery cepat drop.

Solution: Tukar battery baru.

Battery cepat habis? Bila cas penuh, main 30-40minit battery terus drop, lemah. Ada masa juga bila dah cas full, tiba-tiba boleh termati dan bila dihidupkan battery terus lemah. Buat kerja pon susah.

Hai. Harini kami nak kongsi mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau cepat sangat battery menurun, drop low. Kekadang bila tengah main tiba tiba termati sendiri dan bila dihidupkan balik terus battery lemah. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada maslah lain.

Setelah kami periksa, yang lain tiada masalah. Kami suggest kan untuk battery yang baru untuk ia kembali normal disebabkan battery beliau yang lama sudah rosak yang menyebabkan battery phone beliau cepat habis. Beliau bersetuju untuk tukar battery yang baru.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments