iPhone 7 Plus Battery Replacement.

Ditulis pada : September 15, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery rosak.

Solution: Tukar battery baru.

Battery tiba tiba drop naik? Dari 1% terus naik 100% sekelip mata. Bila cas cepat je naik. Bila cabut battery terus drop low.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau bermasalah battery tiba tiba cepat habis dan cepat naik peratus battery. Pada mulanya 1% dan bila cas sekelip mata battery cepat naik 100%. Bila dicabut, battery terus drop low. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami didapatiyang battery beliau rosak yang menyebabkan battery beliau cepat naik dan drop. Kami cadangkan untuk tukar battery untuk ia kembali normal. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments