MacBook Air Battery Replacement

Ditulis pada : April 3, 2021

Battery replacement macbook.

Problem: Battery rosak.

Solution: Tukar bateri yang baru.

Hai. Kami nak tanya ni, korang dah check health macbook tak? Bukan phone sahaja kena check bateri tau macbook pon kena sekali. Sebab bila bateri health ni problem ia cepat rosak dan masalah.

Harini kami nak share mengenai salah satu customer kami datang ke kedai kami beritahu kami yang macbook beliau ni asyik mati mati dah cas penuh pon still mati mati. Beliau mengadu pada kami yang battery beliau tidak normal seperti biasa. Beliau meminta kami untuk periksa balik sama ada masalah lain.

Setelah diperiksa, kami dapati bateri beliau yang bermasalah dan kami cadangkan untuk tukar bateri yang baru dan beliau bersetuju.

Setelah diperiksa, kami meminta beliau untuk membuat petukaran bateri dengan kadar yang segera kalau beliau mahukan macbook beliau berfungsi seperti biasa. Dan beliau bersetuju.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting

Battery information.

Kami berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik mengikut tips yang kami share. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments