Audio IC Iphone 7

Ditulis pada : March 16, 2021

Repair Audio ic iphone 7

Problem: Tak boleh on speaker(oncall), takboleh record audio.

solution: Tukar motherboard audio ic yang baru

Hai. Kalini kami nak ceritakan mengenai Audio IC. Audio ic ni is command issue bagi iphone 7 dengan 7plus. Untuk pengetahuan anda, jika board audio ic rosak maka segala voice atau sound memang tak keluar sampaikan siri tak dapat dengar suara voice kita.

Mengenai masalah salah sorang customer kami. Beliau datang ke kedai kami mengadu pada kami bahawa phone beliau bermasalah tak boleh on speaker bila call dan juga tak boleh nak record audio juga(no sound). Beliau minta kami untuk periksa dan memang betul ada masalah pada boar d audio ic iphone beliau.

kami sarankan untuk menukar board audio ic lama ke yang baru untuk ia kembali normal. Beliau bersetuju.

Button speaker takboleh touch

Takboleh rekod audio

InsyaAllah, kami berjaya menyelesaikan masalah customer ini. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments