Repair Motherboard (Board Short) iPhone 7 Plus

Ditulis pada : December 23, 2018
Repair motherboard 7 Plus

Repair Motherboard (Board Short) iPhone 7 Plus

Problem : Phone Tak Boleh Hidup

Abang ni datang ke kedai kami mengadu masalah iPhone 7 Plus beliau tidak boleh hidup, beliau sudah cuba cas pun masih tidak boleh hidup. Beliau minta untuk kami cek sama ada masalah plugin rosak ataupun komponen pada board yang ada masalah. Kami cuba tukarkan plugin & bateri & Lcd yang lama kepada yang baru, tetapi masih tidak boleh hidup. Jadi, kami cadangkan abang ni untuk repair salah satu IC pada board supaya dapat digunakan seperti biasa.

Untuk pengetahuan anda semua, jika kerosakan pada board kami akan hantar ke makmal kami kerana di premis kami tiada alat ganti untuk membaiki segala kerosakan pada board anda. Beliau setuju untuk buat.

Selepas 3 hari, iPhone tersebut berjaya disiapkan oleh technician kami. Telefon tersebut kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

Terima kasih kerana percayakan service kami.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Monday Closed)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/601111931141  ]

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments