Upgrade SSD & Change Keyboard Macbook Pro 13″

Ditulis pada : November 14, 2018
Upgrade Macbook

Upgrade SSD & Change Keyboard Macbook Pro 13″

Problem : MacBook Pro Slow

Harini customer ni datang ke kedai kami mengadu masalah berkenaan dengan Macbook Pro beliau, laptop terlalu slow. Beliau minta kami periksa masalah Macbook Pro beliau sama ada boleh dibaiki ataupun tidak. Setelah diperiksa, kami dapati HDD Macbook Pro tersebut telah lama dan juga certain key dkt keyboard telah rosak . Kami menasihati beliau agar membuat Upgrade SSD Macbook Pro beliau dengan segera. Beliau bersetuju dengan cadangan kami.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni dengan menukar HDD kepada SSD yang baru menggunakan SSD Samsung 860 EVO.

Kami dapat melihat perbezaan speed MacBook Pro beliau sebelum dan sesudah menukar SSD (kiri sebelum/kanan selepas). Speed meningkat dari 67 ke 479.

             

 

Beliau juga meminta kami menukarkan keyboard MacBook Pro beliau kepada yang baru kerana yang lama sudah tidak sempurna. Beliau sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

              

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments