Battery iPhone 5s Replacement

Ditulis pada : January 26, 2018
Battery iPhone 5s

Battery iPhone 5s Replacement

Problem : Bateri Kembung

Sis ni datang kedai kami dan bagitahu yang dia nak tukar bateri baru. Bila kami tanya masalah bateri lama kenapa? Bateri kembung jawabnya. Kami juga ada tanya cara penggunaan bateri tersebut. Beliau beritahu yang dia selalu main sambil charge. So, itulah puncanya kerana charge sambil main boleh menyebabkan telefon panas dan memakan bateri.

Jadi, sis ni decide untuk tukar bateri baru. Sambil tukar bateri tu, kami juga bagi sedikit tips penjagaan bateri jika baru tukar. Antara tipsnya ialah jangan charge terlalu lama, jangan bermain fon masa tengah charge. Itulah puncanya terjadinya bateri kembung.

Alhamdulillah bateri fon sis ni kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa. Sis  ni suka sangat sebab dah boleh guna fon seperti biasa. Kami juga bagi nasihat kepada beliau supaya gunakan bateri sebaik mungkin.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Everyday Open)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/60111193114 

 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments