LCD, Battery, Wifi Ribbon iPhone 6 Replacement

Ditulis pada : December 14, 2017
LCD, Battery, Wifi Ribbon iPhone 6

LCD, Battery, Wifi Ribbon iPhone 6 Replacement

Problem : Water Damage

Sis Murni datang kedai kami dan bagitahu yang iPhone 6 beliau masuk air dan terus tak hidup. Bila tak boleh on, dia terus charge. Itu adalah langkah yang salah. Sepatutnya tak boleh charge. Biarkan je fon tu off dan terus tanya pakar. Bila kami cek fon tu, tiada kesan pada board tetapi pada bateri dan LCD.

Langkah pertama, kami buat minor cleaning board sebab keadaan board masih tidak serius. Seterusnya, kami menukar bateri dan LCD. Tetapi, sebelum siap pemasangan LCD, sis ni bagitahu bila on wifi mesti susah nak connect. Walaupun duduk sebelah modem wifi. Kami cek wifi ribbon dan ianya tidak berfungsi. So, sis ni decide untuk tukar baru.

Tapi, sis ni tertarik dengan body warna rose gold. Dia nak sangat tukar. Dia kata dah lama sebenarnya nak tukar tapi cuma tak sempat je. So, kami tukarkan kepada body warna tersebut.

Kami dah berjaya menyelesaikan semua masalah sis ni. Dia sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan. Pelanggan puas hati, kami senang hati.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Monday Closed)

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments