Repair Motherboard iPhone 6s (Touch IC)

Ditulis pada : November 28, 2017
Repair Motherboard iPhone 6s

Repair Motherboard iPhone 6s (Touch IC)

Problem : Touch IC & battery

Akak ni datang mengadu yang iPhone beliau terjatuh dalam air. Jadi kami sarankan akak ni untuk buat water damage, cuci board menggunakan cecair alkohol. Selepas membuat water damage,  kami tukar bateri baru kerana bateri lama sudah tidak boleh digunakan lagi. Dan kami cuba kepada LCD baru, sepatutnya boleh digunakan seperti biasa tetapi iPhone akak ni ada sedikit masalah pada motherboard iaitu touch IC akak ni problem kesan daripada masuk air.

Macam-macam  cara kami lakukan seperti tukar LCD sebanyak 3 kali. Tapi, masih sama juga. So akak ni terpaksa repair motherboard iPhone tersebut supaya dapat digunakan seperti biasa. Jadi, akak ni terpaksa repair motherboard untuk handphone beliau boileh digunakan seperti biasa. Selepas repair motherboard iPhone tersebut dan kembali seperti biasa.

 

Terima kasih percayakan service kami.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Monday Closed)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/6011119311

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments