LCD & Battery iPhone 6 Plus Replacement.

Ditulis pada : November 8, 2017
LCD & Battery iPhone 6 Plus

LCD & Battery iPhone 6 Plus Replacement.

Problem : Frame terlepas, Backlight problem, glass retak dan battery % drop ke 32%.

Abg ni datang bersama isteri dan anaknya, iPhone 6 Plus isteri abg ni ada problem frame terlepas, glass retak dan battery % dah drop ke 32%. Asalnya isterinya cuma nak tukar glass sahaja dan bila kami cek, condition LCD akak ni dah teruk kalau tukar glass hanya boleh guna sementara sahaja. Jadi kami nasihatkan abg dan akak ni supaya terus tukar kepada LCD yang baru.

Selepas selesai menukar LCD baru kami pun decides untuk cek battery % kerana akak ni mengadu battery cepat drop kalau anaknya layan youtube sekejap je habis. Bila cek, battery memang patut tukar baru kerana battery % dah drop ke 32% cas penuh macam mana sekalipun memang akan cepat habis. Sebab display 100% tapi battery just ada 32% sahaja.

Selepas selesai tukar LCD dan battery baru, kami nasihatkan pasangan tersebut kalau boleh elakkan ada hentakkan / tekanan yang kuat pada iPhone dan elakkan menggunakan cable / adapter yang bukan original.

Terima kasih kerana percayakan service kami.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Monday Closed)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/60111193114

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments