iPhone 6 Plus Lcd Replacement.

Ditulis pada : January 22, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen crack.

Solution: Tukar lcd baru.

Screen crack? Screen sebahagian takboleh nak touch. Screen crack tapi normally boleh pakai seperti biasa tetapi takboleh tukar glass atas sebab tertentu. Antaranya, lcd bukan ori dan ada line pada screen.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau screen crack anak baling. Normally masih okay lagi dan boleh touch. Beliau ada kata yang sebelum ni pernah tukar lcd crack juga tapi pakai jenis yang local. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Sebab lcd yang asal jenis local takboleh tukar glass. Beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments