Airtag (Lose your knack for losing things).

Ditulis pada : May 5, 2021

Airtag Apple Devices.

Hai penggemar-penggemar Apple devices !!!!

Korang tahu tak apa benda yang boleh mengesan sesuatu benda yang hilang seperti kunci kereta mahupon kunci rumah? Pernah dengar “Airtag” tak? Tahu tak apa fungsi dan kegunaan airtag tu? Kalau korang taktahu jangan risau, kami boleh terangkan apa itu airtag.

Credit picture: Patrick Holland/CNET

Jom kami share sedikit info mengenai Airtag ni. Kalau nak tahu airtag ni merupakan satu kunci yang sangat mudah dibawa dan memudahkan untuk mengesan barang anda jikalau hilang. Ia mudah sahaja hanya dipasang pada kunci atau apa-apa barang dan simpan dalam beg, if hilang kita boleh gunakan apps yang disarankan iaitu “Find My Apps”. Airtag dengan harga RM149.

Contohnya, kita letak pada dompet kita tidak semestinya menjadi masalah besar. Anda juga boleh memainkan pada pembesar suara di apps tersebut. Jikalau hilang dengan kadar berdekatan dengan kita, ia lagi memudahkan untuk kita cari.

Bagaimana Airtag ia berfungsi?

Ia menghantar isyarat bluetooth yang dapat dikesan oleh peranti Apps yang disarankan. Ia juga menghantar lokasi airtag ke icould dan terus ke apps dan terus membuka peta. Dan ia cekap, jadi tidak perlu risau tentang hayat bateri atau penggunaan data.

AirTag dapat dimasukkan ke dalam Lost Mode. Kemudian apabila dikesan oleh peranti di rangkaian, anda akan mendapat pemberitahuan secara automatik. Anda juga boleh menetapkannya agar seseorang dapat mendapatkan maklumat hubungan anda dengan mengetuk AirTag anda dengan telefon pintar berkemampuan NFC teknologi yang sama.

Privacy.

Hanya anda yang dapat melihat di mana AirTag anda. Data dan sejarah lokasi anda tidak pernah disimpan di AirTag itu sendiri. Peranti yang menyampaikan lokasi AirTag anda juga tidak dinamakan, dan data lokasi tersebut disulitkan setiap langkah. Oleh itu, bahkan Apple tidak mengetahui lokasi AirTag anda atau identiti peranti yang membantu mencarinya.

Beautifully simple.

Dengan sekali tapi tap, airtag akan terus connect pada iphone atau ipad. Hanya masukkan nama airtag dan lampirkan dan boleh dibawa.

Hayat bateri lama.
AirTag direka untuk terus berjalan selama lebih dari satu tahun dengan bateri standard yang dapat anda ganti dengan mudah.2 Dan iPhone anda memberitahu anda bila masanya untuk muncul dengan yang baru.
Splish, percikan.
Katakan anda telah menandai kunci anda dan – oops – menjatuhkannya dalam genangan air. Atau mereka berada di jalan
tumpahan besar. Hei, tidak mengapa. AirTag anda tahan air.
Permulaannya. Emoji itu.
Apabila anda membeli AirTag anda dari apple.com atau aplikasi Apple Store, anda boleh memperibadikannya dengan inisial anda. Emoji. Atau kedua-duanya. Ia percuma dan mudah, dan ia menambahkan keseronokan
.

Kalau anda inginkan keterangan lebih lagi mengenai airtag, jangan segan jangan malu boleh sahaja telefon kami di talian +60 11-1193 1141 atau boleh direct ke kedai kami MrFix Johor Bahru.

P/S: Jika anda sedang mencari iphone, boleh hubungi kami di talian +60 11-1193 1141

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments