Battery iPhone 5s Replacement

Ditulis pada : December 25, 2017
Battery iPhone 5s

Battery iPhone 5s Replacement

Problem : Bateri Kembung

Brother ni datang kedai kami dan bagitahu yang dia nak tukar bateri baru. Bila kami tanya masalah bateri lama kenapa? Bateri kembung jawabnya. Kami juga ada tanya cara penggunaan bateri tersebut. Beliau beritahu yang dia selalu charge waktu malam keesokan pagi nya baru tutup plug. So, itulah puncanya yang kami kenali sebagai “overcharge”.

Jadi, brother ni decide untuk tukar bateri baru. Sambil kami tukar bateri tu, kami juga bagi sedikit tips penjagaan bateri jika baru tukar. Antara tipsnya ialah jangan charge terlalu lama, jangan bermain fon masa tengah charge. Itulah puncanya terjadinya bateri kembung.

Alhamdulillah bateri fon brother ni kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa. Brother ni suka sangat sebab dah boleh guna fon seperti biasa. Kami juga bagi nasihat kepada brother ni supaya gunakan bateri sebaik mungkin.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Monday Closed)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/60111193114 

 

 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments